Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor asi nežil dost dlouho v mé rodné zemi aby se naučil trochu anglické zdrženlivosti. Škoda.

0 0
možnosti

Děkuji, ale myslím si, že zdrženlivost, pohled na problém se špetkou suchého humoru, braní přicházejících událostí s klidem a rozvahou, či dokonce komentování nepříjemného dění s jistou dávkou sebezapření, u tohoto tématu není tak úplně na místě.

0 0
možnosti
JC

Naše národy mají bohatou zkušenost s důsledky masové imigrace.

Začalo to ve Slezsku, pokračovalo v Lužicích a po Třicetileté válce přišly na řadu i Čechy a Morava.  Němci sem imigrovali v masovém měřítku. Někteří z důvodů ekonomických, a by se měli lépe, jiní z důvodů naboženských (důsledky zásady koho vláda - toho náboženství), jiní prostě utíkali před spravedlností a jiní šli jen za dobrodružstvím. Ale přišlo jich příliš mnoho. A neintegrovali se - nepočeštili se. Naopak si vynutili nejprve uznání rovnoprávnosti němčiny s češtinou a posléze dokázali zajistit zákaz češtiny na úřadech i ve školách. A najednou jsme s potomky imigrantů museli bojovat o holou národní existenci. Nakonec nás připravili o třetinu státního území a plánovali nás úplně vyhladit. Měli jsme velké štěstí, že prohráli válku a naši tehdější politici dokázali situaci využít a potomků migrantů nás zbavili. Velké štěstí jsme měli.

Příště už to takto šťastně dopadnout nemusí a proto musíme být velice obezřelí a opatrní a před masovou imigrací se bránit všemi dostupnými prostředky.

5 0
možnosti

Jejka, děkuji vám všem, tady se toho urodilo. Každopádně jsem se snažil zprostředkovat pohled "odjinud", který média drobátko opomíjejí.

A máte pravdu, diskuze pod článkem je opravdu výživná. Britové "jedou na plné pecky". ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
MP

Obávám se, že Evropa zajde na svou nesoudržnost a zavírání očí před realitou. Kdyby se křesťanstvo nehašteřilo, tak kdysi ten Cařihrad padnout nemusel. Kdyby býval nepadnul, čeho všeho byli naši předkové ušetřeni.

Takže která část Evropy se nyní zhroutí jako první a islámu  se otevřou hradby a brány dokořán?

0 0
možnosti
MK

Ta diskuse pod článkem je výživná. Jak to, že ti "multikulurní" Britové , kteří jsou přeci zvyklí na barevný svět a jsou nám dávání za příklad, vyjadřují stejné obavy jako Češi? 

Někde je něco špatně a tím je odtržení elit od reality.

6 0
možnosti
JC

Neumím anglicky a tak nevím, co se tam píše. Ale ty fotky stačí, je to velice výmluvné.

0 0
možnosti
MM

Víte, co znamená slovo "invaze"? Mrkněte do slovníku.

1 2
možnosti
MK

A není to invaze? Invaze nemusí probíhat jen za pomocí zbraní. Invaze je prostě vniknutí na cizí území a nemusí jen značit ozbrojenou akci.

9 0
možnosti
RH

Nejhorší smrt je z vyděšení...

2 10
možnosti
MK

Nejhorší je smrt z naivity. Když se poprvé muslové vydali na pochod z Arábie, tak nestoriánští křesťané je vítali jako pomocníky v boji proti Byzanci, které odmítala jejich křesťanskou nauku. Velice rychle vystřízlivěli, když je ti muslimové vraždili, jejich ženy znásilňovali a děti odvlékali do otroctví. Přežili ti, i když s obtížemi, kteří si iluze nedělali.Tedy ti, kteří se bránili.

7 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1562x
Jsem obyčejný člověk, narozený v roce 1968. Občas něco napíši, občas cestuji, občas něco vyfotím...
Jsem člověk, který se nebojí poznat život z té drsnější stránky, jít ke kořeni problému.
Nemám rád lidi, kteří považují slovo "práce", za sprosté slovo. Neupřímné, zlé a hloupé lidi. Parazity, lehkoživky a nemakačenky. 

Seznam rubrik